Великобритания пуска дебитни карти от чисто злато

18:40, 11 окт 19 / Любопитно 25 1527 Topnovini
1

Кралският монетен двор на Великобритания обяви началото на издаването на дебитни банкови карти, изработени от чисто злато, съобщава РИА Новости по данни на официалния сайт на монетния двор, цитирани от БГНЕС.

"Изработената от чисто злато платежна карта е предназначена за тези, които искат да имат достъп до изключителни банкови привилегии... и за тези, които ценят висококачествените луксозни стоки, с които могат да заявят себе си", се казва в изявлението. 
Картата е разработена съвместно с платежната система „Mastercard“ и компанията „Compplish Financial“, занимаваща се с технологии на електронните плащания. Това е първата банкова карта от благороден метал в света.

Изпълнителният директор на монетния двор Ан Джесъп заяви, че издаването на карти от чисто злато е признание за "нарастващото потребителско търсене на уникални и луксозни разплащателни карти". Картата ще бъде от 18 каратово злато, а името и подписът на притежателя ще бъдат гравирани в благородния метал. Притежателите на карти ще имат достъп до разширени банкови функции и привилегии, като например нулев процент при извършване на операции във валута или денонощна услуга „консиерж“ за пътуване.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани