Иван Таков, БСП-София, район „Възраждане“: Нито ще вдигаме данъци, нито такси

13:36, 11 окт 19 25 2194 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нито ще вдигаме данъци, нито такси. Има достатъчно приходи в София, проблемът е в разпределението. На 27 октомври е време за промяна. Ние предлагаме по-добрия модел на управление на София. Това заяви кандидатът за кмет на район „Възраждане“ и за общински съветник от БСП Иван Таков в ефира на БНТ, съобщиха от партията.

Той коментира теми свързани с бъдещето на София и район ‘’Възраждане'', както и проблемите, за които БСП има решение. ‘'Не намирам за трудно да кажа добра дума за досегашното управление. Намирам за трудно да кажа нещо добро за отношението на администрацията към крайните квартали на София’’, заяви Иван Таков. Кандидатът за кмет на ''Възраждане'' беше категоричен, че освен красиви забележителности в центъра на града ни, гостите на града трябва да могат да видят и красиви и уредени квартали, както са в повечето европейски държави и някои зад океана. ''Би ми се искало в крайните квартали да има качествена инфраструктура и развит културен живот’', допълни Иван Таков.

Паргов: Нормално ли е новият кмет на София да започне мандата с 1,7 млн. лв. глоба

 

Той отбеляза, че още от 2015 групата на БСП е излязла с критика към управляващите, че София се развива на две скорости и това трябва да спре. ''Приоритети на Йорданка Фъндъкова за влизане в кварталите ги чувам от 4 години'', каза Иван Таков. '’Щяха да се строят паркинги, има нула за сега. Тази година се гласува изграждането на един паркинг в Надежда, който е с около 20-30 паркоместа’’, допълни кандидатът за общински съветник от листата на БСП. Той беше категоричен, че така наречените буферни паркинги около метростанциите имат друга функция. ''Ние говорим за паркинги, които да свалят автомобилите от тротоарите. Това е основният проблем във ''Възраждане''. От разговорите с гражданите си личи, че това ги притеснява най-много. Паркира се по тротоари, улици и зелени площи, които са общинска собственост'', допълни Иван Таков.

Кандидатът за районен кмет увери, че решение има и то е ясно. ''Изграждане на паркинги, няма друго решение. И в цял свят е едно и също. Функцията на Центъра за градска мобилност беше замислена по този начин - с парите от пратеното паркиране да се изграждат паркинги. Всяка година се събират по 50-60 милиона'', категоричен е бе той. Таков обясни, че инфраструктурата е от времето на социализма, качествена е, но е на повече от 30-40 години. “На места няма дори осветление’’, допълни той.

“Нито ще вдигаме данъци, нито такси. Има достатъчно приходи, проблемът е в разпределението. Време е Столична община да мине към програмно бюджетиране. Бюджетът да е насочен към нуждите на хората, а не към нуждите на кмета и неговата администрация’’, категоричен е Иван Таков, който през изтеклия мандат на СОС бе заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет. ‘'Последните 4 години нямаше нито един голям проект, който да мине без някакъв скандал. Ние бяхме 7 души в Общинския съвет, но нашите приоритети и виждания се чуваха’’, посочи той.

''Усещаме, че промяната идва. Усеща се в настроението на гражданите. Сегашното управление е стигнало тавана на своя капацитет. Не виждаме нови, добри решения. Само се говори за недостига на общински жилища, а това е много важна тема за нас. Вече повече от 10 години говорим за мръсния въздух. София е един от градовете с най-мръсен въздух. Мерки се взимат, но те трябва да са много по-категорични. Необходимо е ново управление на София'', категоричен е Иван Таков.

Юрий Асланов: Фандъкова има логично предимство, но може да се окаже илюзорно

На въпрос, свързан с неговото семейство, Иван Таков беше категоричен, че се гордее с фамилията си и тя нито му е помагала, нито му е пречела. “Аз в политически игри не участвам. Разчитам на знанията си и на личните си качества. Видно е какво съм направил и за партийната си организация и за района си през годините. Видно е какво съм направил и като общински съветник'”, каза в заключение Таков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама