Изслушват Сотир Цацаров за случая „БНР“

06:50, 10 окт 19 / Политика 25 2416 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде изслушан на заседание на анкетната комисия в Народното събрание, създадена заради случая „БНР“. Временният орган бе сформиран, за да проучва фактите и обстоятелствата, свързани с опита да бъде свалена от ефир журналистката Силвия Великова, последвалото прекъсване на програма „Хоризонт“ и твърденията за политически натиск върху работещите в националната медия.

Спрямо това, което разкрие обвинител №1, анкетната комисия ще привиква на разпит представители на КРС, СЕМ и ръководството на националното радио.

Миналата седмица медийният регулатор наложи глоба на БНР - 27 хил. лева -  за нарушаване на индивидуалната лицензия и за нарушаване на принципа за гарантиране правото на информация. Последва и санкция от страна на КРС в размер на 40 хил. лева. Генералният директор заяви пред медията ни, че ще обжалва глобите. Вчера започна и процедура за предсрочното прекратяване на мандата на Светослав Костов. Очаква се до една седмица да има окончателно решение дали ще бъде отстранен.  

Междувременно тече и одит на Сметната палата, който проверява управлението и разходването на бюджетите при последните двама директори – Александър Велев и настоящия Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама