Само в ТОПНОВИНИ: Светослав Костов с първи коментар за процедурата по отстраняването му

15:23, 09 окт 19 25 3281 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

БНР ще обжалва наложените от КРС и СЕМ глоби на радиото. Това каза генералният директор на БНР Светослав Костов пред репортер на ТОПНОВИНИ. „Днес е последният ден от срока за обжалване, адвокатът, който се занимава с тези неща ще ги внесе“, поясни Костов.

Миналата седмица медийният регулатор санкционира националното радио с 27 хил. лева -  за нарушаване на индивидуалната лицензия и за нарушаване на принципа за гарантиране правото на информация. Последва санкция и от Комисията за регулиране на съобщенията, която е в размер на 40 000 лв. До санкции се стигна след като програма „Хоризонт“ заглъхна за пет часа на 13 септември.

Относно започналата процедура по предсрочното прекратяване на мандата му, Костов заяви, че все още няма изпратено писмено становище от СЕМ за започването на такава. След като се запознае с мотивите на състава на медийния регулатор, той ще предприеме съответни действия.

Светослав Костов отрече да е създал фалшива новина около твърдението му за втори „саботаж“ в националното радио. „Въпросът беше считате ли го за саботаж, а аз казах, че вече не знам за какво да го считам“, уточни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама