Отложиха наредбата за горивата

12:01, 09 окт 19 / Политика 25 1378 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Парламентът удължи срока за влизане в сила на наредбата за регистрация по Закона за горивата с още 3 месеца, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. Преди предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за отлагане, новите правила трябваше да действат от 25 октомври. Сега срокът е януари догодина. 

Промените в закона бяха приети в края на миналата година, но реално не работеха. Това е второто отлагане на наредбата, след първото с 6 месеца. 

Днешното решение на депутатите отговори на настояването на дребните търговци на горива и превозвачи, които  излязоха на мълчаливо бдение пред парламента. 

Депутатът от ВМРО Емил Димитров- Ревизоро, който беше в основата на промените в закона, попита: „Какво искаме да направим с това предложение- да имаме закон, но той да не важи за всички, които продават нелегално неясни по произход горива“. Той припомни, че всички искания на газовици, петролни дейци и земеделци, поставени пред премиера, са изпълнени. 

По думите му от 15 хил. обекта, които трябва да се регистрират по закона, са го направили само 260. „Не им трябват още 3 месеца, те никога няма да се регистрират“, заяви Димитров.

Валери Симеонов обяви, че вече има подготвени нови промени в Закона за горивата, който според него сега е „отвсякъде лобистки и драконовски“. „Имам уверението на министър Караниколов, че всички гледища и становища са взети предвид. Има постигнат консенсус по законопроекта“, заяви той и допълни, че днес Министерски съвет трябва да го приеме.

Симеонов обясни, че причината да поиска отлагане на наредбата е „изборната ваканция“, която няма да позволи новите изменения, които се подготвят, да се приемат.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама