Дребните търговци на горива и превозвачи излязоха на мълчаливо бдение пред парламента

11:45, 09 окт 19 25 2047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дребните търговци и превозвачи на горива излязоха на мълчаливо бдение пред Народното събрание, докато очакват парламентът да гласува удължаването в срока на наредбата по Закона за горивата. Предложението бе внесено от депутата Валери Симеонов под натиска на обявената протестна готовност.

Търговци на горива и превозвачи с мълчаливо бдение пред парламента

С присъствието пред Народното събрание "Жълтите жилетки", както се самопровъзгласиха, настояват депутатите за пореден път да отложат срока за влизането в сила на наредбата до 27-и януари, като се надяват да използват това време и за внасянето на промените в текстовете на закона, съобщи БНР.

Според дребните търговци, в този си вид законът за горивата е лобистки и пречи на конкуренцията на пазара. 

Валери Симеонов предложи удължаване на срока за регистрация на търговците на горива

"Този закон елиминира част от участниците в пазара с изискването за един милион лева основен капитал и 500 000 лева гаранция за всички участници в тръговията на горива. Самият закон не прави разлика между големи и малки", коментира Динко Димитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Браншови организации плашат с масови протести 

Законът за горивата бе приет в началото на годината, но реално не работи заради отлагането на подзаконовите нормативни актове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама