"Гучи" ще дава стипендии на студенти от малцинствата в САЩ

19:40, 08 окт 19 / Любопитно 25 2877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианският моден гигант "Гучи" започва програма за стипендии за студенти от малцинствата в САЩ, пише Ей Би Си. Фирмата иска да помогне на тези прослойки от обществото, които традиционно не са част от света на висшата мода, предаде БГНЕС.

"Гучи" ще даде 1,5 милиона долара за стипендии, като това е само част от парите, които са предвидили за подпомагането на многообразието в обществото.

Програмата на "Гучи" започна след скандал по-рано тази година. Тогава компанията беше обвинена в расизъм заради необичайно поло, което покрива долната част на лицето с черен плат и има розови очертания като уста, за да напомня лицето на чернокож човек.

Дрехата беше пусната в продажба за 860 долара и донесе на "Гучи" обвинения в липса на връзка с реалността и усет за приличие. Компанията изтегли скандалното поло от магазините и започна програми за подпомагане на студенти.

Те включват директна финансова помощ до 20 000 долара на студент, както и финансирането на лекции по теми като равенството между етносите и половете.

Програмите са предвидени за студенти на университети с традиционно голям брой чернокожи възпитаници, както и за обществени прояви в 12 града с традиционно висока концентрация на малцинствени групи, сред които Атланта, Чикаго, Детройт, Хюстън, Лос Анджелис и Маями.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама