Владимир Путин ще празнува рожден ден с близки и роднини сред природата

16:20, 04 окт 19 / Любопитно 25 2221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Русия Владимир Путин ще прекара рождения си ден на 7-ми октомври сред природата в компанията на роднини и близки. Това съобщи пред ТАСС прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

През тази година Путин навършва 67 години. Досега рядко му се е случвало да прекара 7-ми октомври без работни мероприятия, включително публични. През 2017 г., когато празникът му се падна в събота, държавният глава проведе оперативно заседание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската Федерация в Сочи.

По традиция на 7-ми октомври той разговаря с много лидерите на други държави по телефона, като приема поздравления. Както отбеляза Дмитрий Песков, тези разговори не могат да преминат без обсъждане на „съществени въпроси“, така че подобни разговори са част от работния график на държавния глава.

През 2016 г. на този ден Путин не е имал публични събития. Година по-рано той излезе на леда в мача на Нощната хокейна лига, а през 2014 г. официално взе почивен ден и отлетя, за да посрещне рождения си ден далеч от цивилизацията, в сибирската тайга. На няколко пъти на тази дата се падаха големи международни събития с участието на президента на Руската федерация.

Според Песков по принцип държавният глава най-често празнува рожден ден със семейство и приятели, понякога с колеги.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама