Нинова пита Борисов защо излъга медицинските сестри

10:04, 04 окт 19 / Политика 25 2583 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете декларация от трибуната на парламента във връзка със заплатите на медицинските сестри, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Нинова заяви, че с постановление на Министерски съвет от 10 април са били отпуснати 50 млн. лв. от бюджета на Министерството на здравеопазването, а не от този на НЗОК, както сега се изкарва. Тя подчерта, че има и второ постановление от 9 май, с което тези 50 млн. лв. стават 6 млн. лв.

Намалени са парите за заплати на медицинските сестри

Оттогава досега поне 7 пъти по различни поводи Бойко Борисов заявява: „дадохме 50 млн.“, знаейки, че всъщност са дали 6 млн. Последното му изказване е от 12 септември, в което казва „ние сме ги пратили тези пари, вчера съм се карал на Ананиев къде са тези 50 млн., които дадохме“. А всъщност те са 6 млн. лв.“, посочи лидерът на БСП.

Според Нинова здравният министър е напълно безсилен да замаже тази лъжа и прехвърля отговорността на НЗОК.

„И задавам към Борисов следния въпрос – защо излъгахте медицинските сестри и българските граждани? Решението не е на Министерството на здравеопазването, а на Министерски съвет. Този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат. Отговорността е ваша“, заяви Нинова.

БСП пита защо са намалени парите за заплати на медиците

Тя изтъкна, че медицинските специалисти искат три неща – закон за съсловните организации, болниците да не са търговски дружества и увеличение на заплатите, и посочи, че БСП застава зад техните искания. „Ще продължим нашата политика чрез наредба да се обяви базова заплата за здравните работници“, посочи лидерът на опозицията.

Скъпи здравни работници, не се страхувайте. Ние имаме нужда от вас. Продължавайте да се борите. Ние ви подкрепяме и сме с вас“, каза още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама