Мат Деймън отказа главната роля в "Аватар", загуби 250 млн. долара

17:00, 02 окт 19 / Любопитно 25 1401 Topnovini
1

Холивудският актьор Мат Деймън е отказал главната роля във филма "Аватар" на Джеймс Камерън, която можеше да му донесе 250 милиона долара, съобщи "Контактмюзик", цитиран от БТА.
 
48-годишният Деймън навремето е отхвърлил предложението на Камерън да се превъплъти в образа на главния герой Джейк Съли, с което се е простил и с възможността да получи 10% от приходите от блокбастъра. Ролята впоследствие получава актьорът Сам Уортингтън.

В интервю за ноемврийския брой на списание "Джи Кю", Мат Деймън разкрива: "Джим Камерън навремето ми предложи да се снимам в "Аватар". Когато го направи, ми каза: "Виж какво, нямам нужда от никого. Не се нуждая от известен актьор за тази роля. Ако ти не приемеш, ще намеря неизвестен актьор и ще я дам на него, защото филмът всъщност няма нужда от теб. Но ако приемеш ролята, ще ти дам 10 процента от приходите".
 
Мат Деймън по-късно споделя тази история със своя приятел, актьора Джон Красински, когато двамата пишат сценария за филма "Обетована земя" (2012). "Ако беше приел да се снимаш в този филм, животът ти нямаше да бъде по-различен. С изключение на това, че сега можехме да водим този разговор от космоса", отбелязва тогава Красински.

"Пропуснах възможността да получа повече пари, от който и да било друг актьор", казва Мат Деймън. Актьорът допълва, че е отхвърлил щедрата оферта заради ангажиментите си към хората, с които работи над поредицата за Джейсън Борн. Деймън споделя още, че единственото нещо, за което съжалява, е пропусната възможност да работи с Джеймс Камерън.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани