Александър Сиди: Членовете на БХК да бъдат разследвани за антидържавна дейност

16:05, 02 окт 19 / Политика 25 2224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Нормално ли е убиецът и неговият съдия да са номинирани за човек на годината от една и съща организация? Нормално ли е другият съдия по същото дело на убиеца, да пише срещу хонорар доклад за напредъка на дейността на тази организация? Нормално ли е председателя на тази организация да прати характеристика за убиеца, на база която той да бъде освободен от същия състав описан по-горе'', тези въпроси зададе в социалната мрежа Facebook депутатът от ВМРО Александър Сиди. 

Александър Сиди: Предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман звучи чудовищно

''Нормално ли е след като държавата, за да запази живота на едни хора, издава предписание да бъдат съборени, не само незаконно построени, но и опасни за обитаване коптори, същата тази организация да води дела срещу държавата, за да “защити “правото”” на циганите от Войводиново да живеят като паразити. Нормално ли е тази организация да пише писмо до всички институции в Европа да не се дава домакинство на европейскта агенция по лекарства в България, за да не се накърнят правата на гейовете?!? НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО!'', категоричен беше той. 

Цветанов: Политици се заиграват със случая „Полфрийман“

''И аз, и моите колеги от ВМРО ще продължим борбата срещу вредния за държавата и обществото АНТИбългарски хелзински комитет. Днес Кънев (председател на това сдружение) реве по всички медии, че аз, заедно с колегата Ангел Джамбазки сме поискали от Главния прокурор, който сам изнесе фактите по делото срещу австралийския убиец, след като намира основания за притеснение, че БХК се намесва в съдебната ни система, поиска преразглеждане на решението на компрометирания съдебен състав, да направи и следващата крачка, а именно, да поиска прекратяване на дейността на антибългарски Хелзински комитет'', заяви Сиди. 

Как Хелзинкският комитет отговори на призивите за закриването му?

''Кънев прекрасно знае, че ВМРО, а и която и да е друга политическа партия, не може да закрие НПО. Но ние имаме право на мнение, както и право, ако считаме, че това НПО е вредно и извършва противозаконна дейност да поискаме прокуратурата да се намеси. Лицемерното, нагло и арогантно поведение на Кънев и хората му, които с потни ръчички броят хонорарите от поредното дело срещу родината им, които се изхранват от всякакви грантове платени от незнайно какви фондации, в чийто интерес безспорно не е силна България, трябва да бъде спряно НЕЗАБАВНО!'', заяви той. 

Депутат обвини БХК в задкулисни връзки с български магистрати

''Нужно ли е да напомня на Кънев, че Международната Хелзинска федерация за правата на човека е прекратила своята дейност още 2008 година, а нейния председател е осъден за нерегламентирано присвояване на средства. Това следва да се случи и с българското НПО! В своя хленч по медиите, Кънев обяснява, че правя предизборна кампания. Напомням му, че аз не съм кандидат в тези избори и че битката ми с вредното антибългарско НПО не е от днес и няма нищо общо с избори. И с избори и без, аз настоявам да бъде закрит БХК и да бъдат разследвани членовете му за антидържавна дейност!'', заяви още той. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама