Как Хелзинкският комитет отговори на призивите за закриването му?

12:01, 01 окт 19 25 1919 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ние се сетихме първи #ДаЗакриемБХК" - така Българският хелзинкски комитет отговори в социалните мрежи на призивите за закриването му.

Правозащитната организация публикува в социалните мрежи видео отпреди две години, в което активисти, общественици и журналисти обясняват, че БХК ще изчезне, когато се постигне пълното зачитане на правата на човека в България, и призовава хората да подкрепят усилията в тази посока. Видеото бе част от кампанията "Да закрием БХК", организирана за 25-ата годишнина от съществуването на организацията.

Вчера от ВМРО поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на му заради недопустима намеса в съдебната система на България, а поводът е предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, който бе осъден за убийство на студент. По-късно от БХК отговориха, че ВМРО използва правозащитната организация в предизборната си кампания и посочи, че атаката срещу тях е и срещу работата на десетки неправителствени организации в цялата страна, които подпомагат органите на законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама