Каракачанов: Македонските политици на маса са добри българи

10:15, 02 окт 19 / Политика 25 2023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Те мислят, че могат хем да влязат в ЕС, хем да запазят антибългарската си риторика. Това няма как да стане'', заяви в ефира на bTV лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно подкрепата от страна на България за членство на Северна Македония в ЕС.

Той уточни, че неговото търпение към нашата съседка отдавна се е изчерпало. „Познавам добре всички македонски политици, с някои от тях съм пил ракия на маса. Македонските политици на маса са добри българи, но публично започват да обясняват, че е много сложно“, уточни лидерът на ВМРО.

Заев: Ако не получим дата за преговори, ЕС ще накаже най-добрия пример на Балканите

Каракачанов е подготвил предложение с два варианта за позицията на България относно Северна Македония и ще ги представи на следващото заседание на Министерския съвет. ''Разбира се, правителството ще е това, което ще вземе решението'', уточни той.

Лидерът на ВМРО коментира и казуса с нападания многократно и обиран ветеран от Втората световна война Дянко Марков.

''Проблемът е, че никой не иска да вземе отношение към циганския бандитизъм в държавата, няма да стане с тупане на топката и отбиване на номера'', каза министърът на отбраната.

В тази връзка днес от ВМРО ще да внесат законопроект, свързан с битовата престъпност. Една от предлаганите промени е за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана. Той обясни и защо партията му поиска закриването на Българския хелзинкски комитет (БХК).

Борисов: ГЕРБ не иска заличаването на БХК от регистрите на НПО

Според него заслуга за начина, по който живеят ромите в България в последните 30 години имат организациите като „антибългарския хелизинкски комитет“.

''Не съм чул в последните 25 години да защити българи жертви на подобни престъпления. Те се занимават само с правата на сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не на жертвите'', обясни Каракачанов.

По думите му председателят на БХК Красимир Кънев е една от причините за скандала с решението за предсрочно освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман.

''Делото на ВКС е насрочено за понеделник – 7 октомври. Ние призоваваме всички граждани, които не са съгласни с решението на съда, да се съберат пред Съдебната палата в 9 ч. да си изразим мнението'', призова лидерът на ВМРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама