ВКС решава за Полфрийман

06:40, 07 окт 19 / Общество 25 932 Topnovini
1

ВКС ще гледа делото за възобновяване на производството за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман от 9.00 часа.

От кабинета на председателя на ВКС обясниха, че решението откритото съдебно заседание да бъде на 23 октомври е отменено. Мотивът е изключителният обществен отзвук, както и информацията, че Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване.

Джок Полфрийман: Билетът е купен, имам и паспорт

Австралиецът беше освободен от затвора 6 години преди да изтече присъдата му. Съдът реши, че не е опасен за обществото. Последваха протести срещу освобождаването му и искания за оставки на съдиите.

Полфрийман вече обжалва заповедта от 2007 година за напускане на България. По искане на главния прокурор ВКС възобнови производството по предсрочното му освобождаване. Делото мина през СГС и се върна във ВКС.

Джок Полфрийман бе осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. През 2007 г. при улично сбиване в центъра на София той наръга смъртоносно 20-годишния Монов и рани негов приятел. Семейството на жертвата ще обжалва освобождаването на Полфрийман.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 198 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.