ВКС решава за Полфрийман

06:40, 07 окт 19 25 1789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВКС ще гледа делото за възобновяване на производството за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман от 9.00 часа.

От кабинета на председателя на ВКС обясниха, че решението откритото съдебно заседание да бъде на 23 октомври е отменено. Мотивът е изключителният обществен отзвук, както и информацията, че Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване.

Джок Полфрийман: Билетът е купен, имам и паспорт

Австралиецът беше освободен от затвора 6 години преди да изтече присъдата му. Съдът реши, че не е опасен за обществото. Последваха протести срещу освобождаването му и искания за оставки на съдиите.

Полфрийман вече обжалва заповедта от 2007 година за напускане на България. По искане на главния прокурор ВКС възобнови производството по предсрочното му освобождаване. Делото мина през СГС и се върна във ВКС.

Джок Полфрийман бе осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. През 2007 г. при улично сбиване в центъра на София той наръга смъртоносно 20-годишния Монов и рани негов приятел. Семейството на жертвата ще обжалва освобождаването на Полфрийман.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама