Джок Полфрийман: Билетът е купен, имам и паспорт

19:20, 27 сеп 19 / Крими 25 4615 Шрифт:
Topnovini

Джок Полфрийман вече има самолетен билет за Австралия, а пасавана му е готов от понеделник, това съобщи Нова телевизия. 

Осъденият за убийството на българина Андрей Монов чужденец не прави планове за бъдещето си, става ясно от първото му интервю след условното му предсрочно освобождаване. Джок Полфрийман не може да си обясни, защо след като беше пуснат предсрочно от затвора, се намира в Бусманци.

До окончателното решение на съда Полфрийман остава в Дома за настаняване в Бусманци

„Билетът е купен, паспорт имам от понеделник. И някакви полицаи, не знам от къде, от миграция май, те са казали на служители от Австралия, че са загубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия”, каза Полфрийман.

Той има издадена забрана да напуска България. В същото време твърди, че има забрана и да влиза в страната.

„Аз съм длъжен да напусна страната. Също е била наложена 5-годишна забрана да влизам в страната. Това в момента е малко абсурдно, защото съм държан в затвора в Бусманци с единствената причина, че съм тук да чакам за депортация”, обясни австралиецът.

Полфрийман коментира мотивите на Софийския апелативен съд за предсрочното му освобождаване.

Граждани протестираха срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман

„От 2015 година досега съм работил в затвора, също съм бил английски учител, учил съм, дал съм уроци по английски език на българи в затвора в Казичене. Също съм бил в администрация като вид секретар. Най-вече съдът споменава, че нямам един лош доклад, всеки годишен доклад е бил положителен 11 и половина години”, заяви Полфрийман.

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов обяви преди дни, че през годините има данни, че Полфийман е правил опит за бягство.

„Според мен това трябва да е повод за дело за клевета. Аз нямам наказания за нещо подобно. Между другото опит за бягство е престъпление, аз защо нямам обвинителен акт? Защо нямам присъда за опит за бягство?”, попита Полфрейман и допълни, че е получавал заплахи за живота си, но не се страхува.

„Има много от крайни десни движения, които отправят смъртни закани срещу мен, срещу всички, които искат да подкрепят моето освобождаване”, каза Полфрийман.

Съдийската колегия на ВСС призова за въздържане от провокации по случая с Джок Полфрийман

Австралиецът не прави планове за бъдещето си. „Как може един човек да планира бъдещето си, когато всеки ден, всяка седмица има някакви незаконосъобразни изненади”, попита австралиецът.

Той е изплатил малка част от 400 000 лева обезщетение за семейството на убития Андрей Монов.

„Досега съм дал затворническа заплата между 4 и 5 години. Ако съм имал заплата в затвора, съм дал 5 години на госпожа Монова. Останала част просто трябва да плащам както мога. Аз нямам пари”, каза Полфрийман.

Върховният касационен съд решава на 23 октомври дали да се преразгледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама