Първата безполова кукла Барби вече е на пазара

21:20, 30 сеп 19 / Любопитно 25 2950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Мател“ - компанията, създала куклите Барби, създаде и първата в света кукла с неутрален пол, с надеждата да „предефинира начина, по който децата играят с кукли“, разрушавайки всички табута.

„Играчките са отражение на културата и докато светът продължава да отбелязва положителното въздействие на приемствеността, почувствахме, че е време да създадем кукла, която няма дефиниция за пол“, каза Ким Кулмон, старши вицепрезидент на компанията.

Куклата се предлага в много нюанси на кожата. Тя може да бъде с дълга коса, облечена в панталони, пола или шорти, а също така има три стила обувки, слънчеви очила и други модни аксесоари.

Пускат специална кукла Барби за Деня на мъртвите в Мексико

Устните на куклата не са прекалено пълни, миглите й не са твърде дълги и челюстта не е твърде широка. Тя няма големите гърди на Барби или широките рамене на Кен. Куклите ще струват около 28 евро на бройка.

С този ход компанията се опитва да направи голяма промяна в мисленето на по-широката аудитория и да задоволи желанията на всички родители, чиито деца търсят нетрадиционни играчки. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама