Световната банка изпрати Кристалина Георгиева в последния й работен ден с хоро

20:05, 30 сеп 19 / Свят 25 2947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кристалина Георгиева влезе в народна носия в Международния валутен фонд ден преди официално да встъпи в длъжност като управляващ директор на институцията. Преди това колегите ѝ от Световната банка я изпратиха с церемония с българска народна музика и бурни аплодисменти.

В специално обръщение за българските медии Георгиева благодари за подкрепата и определи като своя дългосрочна задача държавите да осигурят по-добър живот за хората. 

„Шампион в борбата с неравенството“ - това е едно от множеството определения, които Кристалина Георгиева получи по време на кампанията си за управляващ директор на Международния валутен фонд.

Кристалина Георгиева: Готова съм да бъда подложена на изпитание

Екипът на банката, където тя беше главен изпълнителен директор до днес, изпрати Георгиева с аплодисменти, а част от българите в него се хванаха и за хорото, поведено от самата Георгиева заедно с танцьорите в народни носии. 

Самата Георгиева определи избора си за управляващ директор на Международния валутен фонд като признание за всички българи и благодари за подкрепата. 

Кристалина Георгиева поема поста от Кристин Лагард, която от своя страна от 1 ноември ще оглави Европейската централна банка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама