До окончателното решение на съда Полфрийман остава в Дома за настаняване в Бусманци

11:10, 26 сеп 19 / Крими 25 951 Topnovini
1

Предсрочно освободеният от затвора Джок Полфрийман ще остане в Дома за временно настаняване в Бусманци докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор.

Това заяви заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов, цитиран от БТА. Той допълни, че друга причина австралиецът да не бъде освободен е неговата персонална сигурност.

Градският съд върна във ВКС делото за освобождаването на Джок Полфрийман

До сряда вечерта във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на Дома за временно настаняване.

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора.

Организират протест с искане Полфрийман да бъде върнат в затвора

Проданов допусна, че съставът на апелативния съд освободил Полфрийман от затвора, е бил подведен от някои факти - например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи освен електронни справки, които можело лесно да бъдат манипулирани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани