Огнян Герджиков: Парламентът не е пожарна команда, за да реагира мигновено на общественото мнение

18:35, 27 сеп 19 / Политика 25 2569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не мога да разбера защо трябва парламентът да се третира като пожарна команда – да може да реагира мигновено на напрежение на общественото мнение”, това каза в ефира на bTV бившият председател на парламента и служебен премиер проф. Огнян Герджиков.

„Това нещо дълбоко не го разбирам, така не се законодателства”, каза Герджиков по повод приетите на първо четене от парламента промени в НПК. Той коментира и друг наболял правен казус, а именно условното предсрочно освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман.

Депутатите ще решат за съкратеното следствие преди изборите

„Това, което аз видях в неговото поведение, ме кара да си мисля, че този човек наистина е зловреден. Той много арогантно, излизайки тръгна да напада зам. -началника на затвора. Той е човек с едни негативни емоции, човек неовладян. Едва ли този човек се е превъзпитал за тези години в затвора. И аз наистина съм изненадан, че има такава сериозна редукция на неговото наказание – с повече от шест години и половина предсрочно да бъде освободен”, категоричен беше той. 

По думите на Герджиков щом главният прокурор Сотир Цацаров е поискал възобновяване на делото за освобождаването на Полфрийман, значи има основания.

Съдийската колегия на ВСС призова за въздържане от провокации по случая с Джок Полфрийман

„Самият факт, че главният прокурор е направил такова искане, следователно той трябва да има достатъчно аргументи, за да може да направи такова искане. Сега топката е във Върховния касационен съд, който ще реши дали има или няма основание за такова възобновяване”, допълни той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама