„Жокера” вдигна на крак властите в САЩ

15:09, 27 сеп 19 / Любопитно 25 2491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстоящата премиера на филма „Жокера” вдигна на крак властите в Съединените щати – от ФБР, както и от няколко местни районни полицейски управления затягат мерките около киносалоните, защото се притесняват от масови стрелби по време на прожекциите, съобщи bTV.

В ролята на Артър Флек – Жокера влиза актьорът Хоакин Финикс, а режисурата е на Тод Филипс. Филмът беше приет с бурни овации и получи голямата награда на кинофестивала във Венеция.

Съединените щати имат мрачна история с премиерата на филми за Батман. През 2012 г. в Аурора, Колорадо, по време на среднощна прожекция на лентата "Възходът на Черния рицар" стрелец убива 12 души и ранява други 70.

Стрелецът с име Джеймс Хомс, но с прякор Жокера, получи доживотен затвор без право на замяна.

В официално изявление компанията, която притежава най-много кино салони в цял свят – AMC, обяви, че разрешението за носене на карнавални костюми по време на прожекциите остава, но с едно уточнение. Забранено е да се носят маски и боя на лицето, както и оръжия. 

Компанията “Ландмарк”, която също притежава киносалони, категорично забрани носенето на каквито и да било костюми по време на прожекциите на филма.

Кино критици вече изразиха своите притеснения за филма. Макар ролята на Хоакин Финикс масово да се приема за гениална и да е доста вероятно да му донесе награда “Оскар”, те твърдят, че “героизирането на Жокера е много опасно” в истинския живот.

От „Уорнър брос” вече пуснаха официално изявление, в което категорично подчертават, че „Жокера” не подтиква към никакво насилие в истинския свят”.

Премиерата на „Жокера” е на 4 октомври и интересът към лентата е огромен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама