Танева: Има опити африканската чума да се използва предизборно

12:42, 27 сеп 19 / Политика 25 2393 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Трябва да бъдем обективни- мярката за изплащане на обезщетения заради африканската чума по свинете се прилага в навечерието на местните избори, коментира от парламентарната трибуна земеделският министър Десислава Танева.

Тя заяви: „Не бих могла да отрека, че в някои населени места имаше установени опити мярката да се потребява в един или друг смисъл с оглед на идващите избори“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Заради африканската чума бяха взети много мерки. Благодаря на всички, които изпълниха препоръките на БАБХ“, посочи Танева. „Без тяхното разбиране за изпълнението на мерките, щетите със сигурност щяха да са много по- големи. Това е мнението на специалистите“, изтъкна тя.

Министърът съобщи, че до момента са изплатени обезщетения в размер на 8 850 000 млн. лева, в 1691 населени места, в 179 общини.

Личните стопанства нямаха регистрация в системата на БАБХ. Причините за това са много. Включително и това, че не отговаряха на изискванията“, обърна внимание Десислава Танева.

Танева: Изплатили сме близо 5 млн. лв. за дезинфекция на лични стопанства

Всички сигнали за неправомерно включване в списъците са проверявани. Там, където има съмнения плащането е спирано. Имаме случаи на отказани заявления“, каза земеделският министър и уточни, че проверките продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама