Откриват институт в Лос Анджелис, който ще изследва добротата

20:00, 26 сеп 19 / Любопитно 25 2092 Шрифт:
Topnovini

Да помогнеш на колега, да се погрижиш за възрастен съсед, да пропуснеш кола в задръстване - всички тези прояви на добронамереност вече ще се изследват научно от Института за добротата, предадоха Франс прес и БТА.

Той бе открит като филиал на Университета в Калифорния в Лос Анджелис. В прессъобщение висшето учебно заведение уточни, че новата структура ще възприеме интердисциплинарен подход при изучаването на добротата през призмата на еволюцията, биологията, психологията, икономиката, културата и социологията.

"Институтът за добротата Бедари към Университета в Калифорния цели да бъде антипод на сегашния световен политически модел, на насилието и напрежението", изтъква Даниъл Хънт, декан на Факултета за социални науки към престижния калифорнийски ВУЗ.

Новосъздаденият институт ще търси отговор на въпроса защо добротата, която е заложена във всеки един от нас, е толкова рядко явление в съвременния свят.

Научни изследвания установиха по безспорен начин, че постъпки, свързани с добротата, имат благотворно влияние върху физическото и психичното здраве на извършителите, припомня агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама