Бойко Борисов: България е прекрасна дестинация за инвестиции (ОБНОВЕНА)

13:30, 25 сеп 19 / Политика 25 1601 Шрифт:
Topnovini

Публикувана в 11:19, обновена в 13:30

 

"Продължаваме преговорите с "Volkswagen". България е прекрасна дестинация с много добри възможности и качество. Както "Volkswagen", така и всички останали имат бордове на директорите", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в Сеул по повод бъдещо сътрудничество с компанията „Hyundai“. 

Удостоиха Бойко Борисов с почетния девети дан по таекуондо

"Ние дойдохме, дадохме си нашите оферти. Те много добре познават България и интересът им е голям", обясни той. От думите му стана ясно, че страната ни се надява и на инвестиции за суперкомпютри, акумулатори и батерии. 

„България е известна със заводите си в автомобилостроене. Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности“, уточни министър-председателят.

 Борисов по-рано посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в гр. Хуасонг.

Българският министър-председател отбеляза, че решенията на компанията "Hyundai" се взимат от членовете на бордовете и изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите.

Заради продължаващите преговори с "Volkswagen", навсякъде в света са чули за страната ни, каза още премиерът Борисов. Той посочи, че по време на посещението с водената от него делегация в иновационния завод, страната ни е представила офертите си. „Те бяха в България, ние – тук“, заяви премиерът Борисов и уточни, че ако накрая „се харесаме и е взаимноизгодно“, ще бъде положено началото на партньорство. „Но и сега правим доста неща за „Хюндай“ в България“, допълни министър-председателят.

Премиерът Борисов акцентира още, че са възможни инвестиции от Република Корея в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България. „Много добре познават България, останах приятно впечатлен“, изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

„Страната ни е привлекателна за инвестиции не само в машиностроенето, но и в сферата на туризма“, добави българският министър-председател. Той подчерта, че целият Център за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“ е бил с български знамена, надписи, дори на полицейските коли и мотори, което е ярък знак за отношението към страната ни. „Стабилността в България се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат“, посочи премиерът Борисов.

"Трябва да развиваме отношенията си с Южна Корея в сферата на туризма", каза той. Премиерът посочи, че страната ни е привлекателна за Южна Корея не само в сферата на машиностроенето, но също и в посока на СПА туризма. „Специално в сферата на туризма има сериозна средна класа, която в момента ходи в Хърватия, това са около 1 милион туристи. В тази сфера трябва да се намери директна авиолиния, но в този момент няма да излезе сметката“, посочи премиерът.

„Така или иначе трябваше да се представим и да покажем, че имаме интерес за подобряване на стокооборотите. Те растат. Аз мисля, че това е изпълнено и към днешна дата“, каза още Борисов.

Попитан ще има ли южнокорейски инвестиции у нас, премиерът отговори: "Да бъдем търпеливи, нещата ще станат".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.