Кражба на мед превърна мечки в дегустатори

18:00, 24 сеп 19 / Любопитно 25 5756 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Управлението на пчелно стопанство не е лесно, особено при наличие на огромни кръвожадни крадци, които непрекъснато извършват набези и се опитват да изядат продукцията.

Мнозина пчелари се чудят как да спрат честите набези на четириногите любители на меда, но в повечето случаи безуспешно.

Турският пчелар Ибрахим Седеф решава, че щом не може да спре мечките, то тогава може да използва техните умения.

Седеф е селскостопански инженер, родом от Трабзон, който отглежда пчелни кошери, но от известно време се опитва да предотварти унищожаването им от лакомите мечки.

Затова Седеф инсталира камери, с които да наблюдава нощните посетители в действие. Постепенно той забелязва, че мечките подбират от кой мед да похапват. И тогава му хрумва да ги накара да работят за него.

Той превръща дивите крадци в свои работници - дегустатори на мед. В крайна сметка кой по-добре ще знае кой мед е качествен, ако не живите превъплъщения на Мечо Пух!

Седеф поставя пикник маса с панички с различни видове мед с надпис отпред. Оказва се, че мечките имат доста скъп вкус що се отнася до меда. Например, дори не докосвали мед, събран от вишневи дървета. А отново и отново избирали най-скъпия мед.

Един от любимите им видове се оказва медът "Анзер" - 1 кг. от него струва 300 долара. А можете да си представите колко може да изяде от него една мечка - това се казва скъпоструваща сделка!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама