104 камери на тол системата са на магистрали и първокласни пътища

14:53, 19 сеп 19 25 2378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

104 от монтираните и предадени на АПИ 200 нови и дооборудвани стационарни контролни точки – част от Електронната система за събиране на пътни такси на база време и на база изминато разстояние, са на автомагистрали и първокласни пътища. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирани от Нова телевизия.

19 са новите съоръжения, които ще контролират за винетки на магистралите. По пътищата първи клас са монтирани 85 стационарни контролни точки, от които 23 са нови и 62 дооборудвани.

По второкласните пътища са разположени 64 рамки (36 нови и 28 дооборудвани), а по третокласните – 32 контролни точки (22 нови и 10 дооборудвани).

Изпълнителят по договора за проектиране, изграждане и въвеждане на електронната система за събиране на пътни такси – „Капш Трафик Солюшънс“ ДЗЗД, предаде на 16 август 2019 г. на АПИ 200 стационарни контролни точки. Съгласно договора, до 9 февруари 2020 г., изпълнителят следва да дооборудва с камери още 95 съществуващи трафик рамки, от които около 50 са на автомагистрали.

Борисов: Парите от толсистемата ще идат за ремонт на стари пътища

Контролът и правоприлагането за платена пътна такса се осъществяват и от 105 мобилни екипа на Националното тол управление, които от началото на 2019 г. следят за платени електронни винетки.

Функцията на т.нар. портални рамки е единствено контролна и информацията от тях се използва за установяване на нарушителите. На рамките няма да се плаща тол такса и няма да се продават маршрутни карти. След въвеждането на тол системата АПИ ще предлага маршрутни карти.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама