Моминско парти на Бахамите се превърна в хуманитарна операция след урагана Дориан

20:40, 18 сеп 19 / Любопитно 25 916 Topnovini
1
2
3
4

Моминското парти на булка от САЩ трябвало да се състои между 12 и 15 септември на Бахамските острови, но се провалило заради урагана Дориан, пише Би Би Си. Участничките в партито, които трябвало да празнуват предстоящата сватба на своя приятелка, обаче решили да не отменят пътуването до островите, а да отидат с хуманитарна помощ.

Те напълнили 50 куфара с храни и лекарства и заминали за карибската страна.

24-годишната булка от Мейкън, Джорджия, и 17-годишната й сестра започнали да събират помощи преди пътуването. Акцията им станала популярна във facebook и десетки дарители им изпратили помощи, които да занесат на Бахамите, предава БГНЕС.

Сред изпратеното имало бебешка храна, дрехи и устройства за филтрация на вода.

"Бяхме 10 жени. Заедно с чантите, които носехме и нещата от даренията, пристигнахме с над 50 сака на островите", казва булката Рики Кали.

След като разбрали каква е целта на пътуването, от авиокомпания "Делта" премахнали таксите за допълнителен багаж на цялата група.

Майката на булката, която през цялото време публикувала във facebook подробности за кампанията, казва, че са били впечатлени от реакцията на хората към призива за помощ.

"Планираме да организираме втора кампания за дарения и да изпратим събраното на Бахамските острови", казва Санди Кали.

Дориан беше ураган от най-високата, пета, степен. Стихията отне живота на най-малко 50 души на Бахамските острови, като 1500 все още са в неизвестност. Поне 15 000 души имат нужда от подслон, храна и медицински грижи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани