Ню Йорк издигна най-високата жилищна сграда в света

08:20, 18 сеп 19 / Любопитно 25 2010 Topnovini
1

В Манхатън имаше церемония за достигането на най-високата точка на Сентръл Парк Тауър - 472 метра над земята, съобщи БГНЕС.

Небостъргачът в Ню Йорк е най-високата жилищна сграда в света. В него все още няма живеещи, но строителите вече монтираха стоящият най-високо елемент от конструкцията. Сградата предлага 179 луксозни апартамента, като най-малките имат две спални и 133 квадратни метра площ, а най-големите съответно осем спални и 1625 квадратни метра площ.

Най-евтиният апартамент в 472-метровата сграда струва 6,9 милиона долара, намира се на 33-я етаж и има две спални. Перлата в короната е апартамент с пет спални, който е на 112-я етаж и предлага невероятни гледки към цял Ню Йорк сити и Ню Джърси и е с обявена цена 63 милиона долара. Небостъргачът има собствен плувен басейн, спа център, киносалон и бална зала за 126 гости.

Апартаментите започват от 8-я етаж, защото на първите седем ще се помещава огромен магазин от веригата луксозни универсални магазини Нордстром, с площ близо 28 000 квадратни метра. Първите живеещи ще се нанесат през 2020 г. От Нордстром са дали като дата на откриване на магазина им края на октомври 2020 г.

Проектът се осъществява от компанията за луксозни имоти - Екстел с финансиране от инвестиционен фонд на общината на Шанхай.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 219 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.