Проф. Маринов: Големите партиите имат интерес кампанията да протича летаргично

19:50, 17 сеп 19 25 3649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Големите партиите имат интерес кампанията да протича летаргично.“ Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Александър Маринов.

Той обясни, че в градове като София, Пловдив и Варна се появяват кандидати, които могат да оспорят статуквото, а това може да активизира гласоподавателите. „Тези избори ще бъдат симптоматични. Те ще бъдат избор между статукво и промяна. Дали ще се надигне някаква вълна на желание за промяна, от гледна точка не само на решението кой да бъде подкрепен като кандидат за кмет или общински съветници, а въобще на каква вълна ще премине предизборната кампания. Как една част поне от гражданството, по-активната част от обществото, ще участва в тази кампания. С какви претенции, с каква степен на взискателност“, допълни той.

Проф. Маринов: Ако ГЕРБ изгубят София, ще бъде краят на края

Проф. Александър Маринов каза още, че на много места в страната нагласите натежават в полза на промяна на статуквото, но е важно да се стигне до същностна промяна в политиката. Проф. Маринов добави, че в София има много построени неща, но въпросът е дали огромният бюджет на столицата е изразходван правилно и дали новите придобивки са най-добрите като качество, количество и разпределение на територията на гарда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама