Ким Чен Ун покани Доналд Тръмп в Пхенян

10:27, 16 сеп 19 / Свят 25 3090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е поканил президента на САЩ Доналд Тръмп да посети Пхенян в писмо, изпратено през август, съобщава южнокорейски вестник в понеделник, като се позовава на неназовани дипломатически източници, цитирани от Reuters и Агенция "Фокус".

Писмото, второто получено от Тръмп през миналия месец на фона на замразените преговори за денуклеаризация на Корейския полуостров между двамата, е изпратено преди последните тестове на балистични ракети от Пхенян.

Във второто писмо, получено от американския държавен глава през третата седмица на август, Ким е изказал желанието си да се види с Тръмп на поредна среща на върха.

От Белия Дом, Държавния департамент на САЩ и мисията на Северна Корея в ООН не са пожелали да коментират твърдението.

Тръмп и Ким се срещнаха три пъти от юни 2018 г., за да обсъдят възможно разрешение на кризата около ядрената и ракетната програма на Пхенян, но не успяха да постигнат съществен напредък.

Двамата лидери се срещнаха за последно в демилитаризираната зона между двете Кореи през юни тази година и се споразумяха да възобновят преговорите на работно ниво, които бяха спрени след неуспешната втора среща между Тръмп и Ким във Виетнам през февруари.

Последно президентът на САЩ обяви, че има готовност да се срещне със севернокорейския лидер по-късно през тази година. На 9-ти август Тръмп разкри, че е получил „много красиво писмо“ в три страници от Ким и добави, че нова среща между тях е възможна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама