Вълчев: На първия учебен ден честваме знанието - най-важната инвестиция в бъдещето на една нация

08:19, 16 сеп 19 / Политика 25 4293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На първия учебен ден честваме знанието - най-важната инвестиция в бъдещето на една нация. Това казва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в приветствие по повод първия учебен ден, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

„Скъпи ученици, учители и родители, поздравявам Ви с началото на учебната година. Това е ден, в който заедно с радостта и надеждата ние честваме знанието - най-важната инвестиция в бъдещето на една нация. А когато говорим за бъдещето, ние имаме предвид нашите деца. Те са нашето най-голямо богатство. За да имаме едно щастливо бъдеще, ние трябва да направим децата ни знаещи, можещи и преди всичко добри хора. Образованието на нашите деца е това, което ни обединява не само в този ден“, посочва министър Вълчев.

„Скъпи ученици, знанията, които получавате в училище, Ви дават възможност сами да определяте своя път. Вие сте бъдещето и наш дълг е да Ви дадем всичко необходимо, за да можете да завършите училище като мотивирани личности, добри хора и достойни граждани. Бъдете здрави, активни, вдъхновени, търсете нови знания и следвайте мечтите си.

Уважаеми учители, само чрез Вас и Вашите усилия е възможно да гарантираме високото качество на образованието, което нашите ученици заслужават. Разчитаме на Вас да бъдете вдъхновението, което всеки ученик търси. Бъдете мотивирани, намирайте нови, атрактивни начини за обучение и предавайте любовта си към знанието на бъдещото поколение. Всяко дете има правото да получи добро образование, а Вашето призвание и дълг е да му го дадете.

Уважаеми родители, вярвам, че образованието на децата е приоритет за всеки един от Вас. Вие също имате съществена роля в образователния процес - да подкрепяте децата си и да възпитате у тях уважение към учителя, като им покажете, че образованието е ценност. Затова съвместните ни усилия са наложителни - от това зависи успехът на учениците.

Скъпи първокласници, това е денят, в който Вие за първи път ще стъпите в класната стая. Бъдете любопитни и любознателни, защото Вашият път тепърва започва. Знанията и уменията, които придобиете тук, в училище, ще Ви помагат през целия живот. Бъдете здрави и успешни.

Честит празник и на добър час!“, казва още министър Вълчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама