Да си Светльо Костов в БНР и да взимаш над 50 000 лв. за по-малко от два месеца

08:30, 16 сеп 19 25 20263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да работиш в Българското национално радио, да си му генерален директор и да си правиш каквото поискаш не изглежда най-правилното, на което можем да сме свидетели.

Какво имаме предвид – БНР е медия с национално значение, на държавна издръжка и има определени правила, норми и закони, към които трябва да се придържа всеки един неин служител, независимо от длъжността и отговорността, която носи.

Тогава, когато не си като другите си длъжен и така да се държиш. Когато цялото общество си отделя от възнаграждението, независимо какво е то и под каква форма – било то заплата или пенсия, няма как да се подиграваш с обществото и да си мислиш, че ще останеш безнаказан, поради една или друга причина, както и с всички, с които работиш.

Националната сигурност или финансирането на БНР са приоритет за Светослав Костов?

В края на миналата седмица ви информирахме, че генералният директор на БНР Светослав Костов е поискал бюджетът за 2020г. на радиото да бъде увеличен с 12 млн. лв.

По информация на ТОПНОВИНИ, генералният директор сам си е предложил и одобрил сума в размер на над 50 000 лв., която е получил за по-малко от два месеца на тази длъжност.

Тази изумителна сума е всичко останало, но не и нормална заплата.

До къде може да стигне наглостта на човек на подобен пост и злоупотребата със служебното му положение, можем само да гадаем. Така, първата стъпка в този евтин водевил е осигуряването на доход от над 50 000 лв. за първите два месеца на високия пост.

Втората стъпка е рязкото искане за увеличение на бюджета с допълнителни 12 млн.лв., които никому не е ясно за какво ще бъдат иразходвани, за служителски възнаграждения, за допълнителни хонорари, за ново оборудване или за лични облаги… В такива ситуации, ако не се вземат мерки и действията не бъдат незабавно пресечени, последствията ще бъдат с мащабен и за съжаление отрицателен знак. Нужно ли е да сме свидетели и да не вземем отношение, когато наблюдаваме докъде може да стигне човешката лакомия и злоупотреба с влияние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама