Националната сигурност или финансирането на БНР са приоритет за Светослав Костов?

16:00, 13 сеп 19 / Общество 25 2748 Topnovini
1

Днес Управителния съвет на БНР трябваше да гласува и проекта си за бюджет за 2020 г., в който са предвидени допълнителни 12 млн. лв. към досегашния, научи ТОПНОВИНИ.

Предложението идва от генералния директор на националното радио Светослав Костов, като законовата процедура предвижда след приемането от ръководството на БНР, той да бъде придружен от становище на СЕМ и така да бъде изпратен в Министерството на финансите.

Така описаната законова процедура няма да бъде реализирана, тъй като ръководството на националното радио не е изпратило раздутия си бюджет до медийните регулатори за становище. Успоредно с това, в БНР се заплашват и освобождават журналисти, налага се цензура, спряно е ефирното излъчване на „най-свободната“ медия в държавата, без за това да са уведомени отговарящите органи КРС и СЕМ и от законова гледна точка, това е заплаха за националната сигурност на държавата и гражданите на Република България.

Тук се поражда въпросът за компетентността на генералния директор Светослав Костов. Доколко е запознат с административните процедури и защо не ги спазва, както и за какво ще бъдат използвани допълните средства, които се искат остават въпроси без отговори.

Във връзка със събитията от днешния ден, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка, която е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС, под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев за изясняване на обстоятелствата.

Какво ще покаже проверката и дали генералният директор на БНР е застрашил националната сигурност на страната с прибързаното си решение за спешно спиране на програма „Хоризонт“, предстои да разберем.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 124 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.