Слави Трифонов: Ако на „главанаците“ им е важно да заглушат БНР, да направят Емил Кошлуков директор

18:35, 14 сеп 19 / Общество 25 6087 Шрифт:
Topnovini

През последните години рядко давам интервюта на българските медии. По обясними 111 причини. Единственото интервю, което дадох през последните близо 3 години беше за Българското национално радио. Това не е случайно, написа шоуменът Слави Трифонов във Facebook.

През юни дадох това интервю за БНР, защото знам, че там работят достойни и свободни журналисти. И вчера тези журналисти отново доказаха, че са именно такива - достойни и свободни. Вчера, като един, те застанаха твърдо не просто зад колегата си Силвия Великова, а зад свободата на словото”, заяви той.

Кой се опита да сложи намордник на БНР?

„За всички е видно, че опитът да бъде заглушен още един свободен глас, този път на Силвия Великова, е пореден епизод от упоритите стремежи да бъдат маргинализирани обществените медии, а и не само”, посочи Слави Трифонов.

Той посочва, че за член на СЕМ (органът, който избира директорите на БНТ и БНР) е избран висококвалифициран кадър, завършил във Враца аграрна икономика с успех 3,89. „Начело на Радио „София“ беше назначена висококвалифицираната 27-годишна водеща на „Еспресо с Роси“, завършила социология в Нов български университет. И разбира се – за директор на БНТ беше избран стажантът от партийната телевизия „Алфа“, размахващият средни пръсти в национален ефир – Емил Кошлуков”, допълни Трифонов.

Журналисти излязоха на протест пред БНР в защита на свободата на словото

Всъщност, ако на „главанаците“ наистина им е толкова важно да заглушат и националното радио, да направят Емил Кошлуков директор и на БНР. Я колко добре се справя с БНТ, ще се справи и с БНР. Той толкова добре се справя с националната телевизия, че ако тя спре, както скандално спря БНР, на никого няма да му направи впечатление”, пише още Трифонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама