Фандъкова: Кампанията няма да е лесна, излизам с много ясен план

09:58, 14 сеп 19 25 4051 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Строим общо 10 училищни сгради с пет нови физкултурни салона. Това е резултат и посока - да поддържаме духа на София, да възпитаваме и образоваме нашите деца", каза в ефира на БНТ настоящият градоначалник и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Зелен ринг ще свързва кварталите с градските паркове в София

"През тези 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София не познаваше дотогава. За да продължи развитието на София е нужно да продължим промяната на града - с новите проекти, идеи, с обновен екип, с хора, които са готови да работят за София - това ме мотивира. Ние излизаме с конкретни проекти, конкретен план за действие", съобщи настоящият столичен кмет.

Относно смяната на хора от екипа си, Фандъкова призна, че е имало грешки и пропуски в работата. "Разбира се, че се допускат и грешки, правят се и пропуски. Аз съм сменяла хора от екипа, публично, ясно съм се разделяла с хора, когато има грешка или има загубено доверие. Новите приоритети и проекти имат нужда от нова енергия и нови хора. Не е тайна за никого, че нашите опоненти работят с внушения, без конкретика. Когато има съмнения, аз веднага съм сезирала органите. Корупцията се бори по този начин, а не с внушения", допълни Фандъкова.

Фандъкова: За някои кандидати изборите не са състезание за София, а битка за власт

"Аз приемам сериозно всички опоненти, защото всеки от тях излиза със своята биография, опит, идеи. Всички те са достойни с това, че са решили да излязат, да се борят за града", уточни кметът.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ коментира и въпроса дали е готова да се изправи на балотаж срещу основния си опонент Мая Манолова.

"Нямам илюзията, че кампанията ще бъде лесна. За мен никога тази позиция никога не е била за власт - тя ти позволява да работиш за промяна, за развитие, да работиш за хората. Нямам притеснения за сметището в Долни Богров. Това е сметището, което рекултивираме", категорична Фандъкова.

Градоначалникът коментира и изграждането на третия лъч на метрото. "Метрото е стратегически проект на града, който променя средата, променя кварталите. Краят на октомври е срокът за завършване на строителните дейности. Това ще стане, след което ще продължат тестовете на влаковете, така че първата отсечка - от Красно село, до бул. "Владимир Вазов", ще започне да функционира само до няколко месеца. Имаме готовност за още пет отсечки", съобщи още кметът.

Относно мерките за по-чист въздух в София, Фандъкова заяви, че началото е поставено с подмяната и модернизацията на автобусите от градския транспорт, което е намалило 2,5 пъти вредните емисии. Тази година за първите шест месеца имаме намаление с 1/3 на замърсяването в сравнение с миналата година, допълни Фандъкова./

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама