Хамид Хамид: Законът за шума доведе до тежък отлив на туристи от курортите ни

17:00, 13 сеп 19 / Политика 25 2397 Topnovini
1

''Законът за шума на Валери Симеонов доведе до много тежък отлив на български и чуждестранни туристи от нашите курорти'', това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид  Хамид в ефира на Нова телевизия. 

„Искаме буквално да се възстанови старият ред”, беше категоричен той.

ДПС: Не искаме туризмът ни да е пенсионерски, а курортите старчески домове

„Това, което видях лично, а и през цялото лято получавах сигнали от редица дребни и средни бизнесмени, които имат по един ресторант или по едно капанче – на практика, този закон вместо да осигури спокойствие на едни, създаде тормоз за цял сектор. Туристи имаше по Черноморието, но заведенията бяха празни”, добави той.

Депутатът цитира данни на Асоциацията на ресторантьорите, изпратени до Министерството на туризма, които сочат спад на посещаемостта от над 40%.

„За съжаление, това е в резултат само и единствено на тези безумни текстове, които бяха приети и час по-скоро трябва да отменим”, посочи той.

Валери Симеонов: Има ръст в приходите на летните курорти

По думите на Хамид първоначалната идея за въведените промени е била на собствениците на няколко големи хотела.

„За да приберат и затворят туристите в големите си ресторанти на 2-ра, 3-та и 5-та линия. Аз не мисля, че е добра стратегия държавата да изземе цялата тази дейност от ръцете на общините и общинските съвети”, добави депутатът.

Хамид Хамид заяви, че ДПС все още не е преговаряла с другите партии да се отменят промените в закона за шума.

„Всеки, който е загрижен за дребния и средния бизнес, би трябвало да подкрепи законопроекта. Не сме разговаряли с никой, но очакваме разбиране”, каза депутатът.       

Бизнесът: Заради закона за шума ще стане страшно

Народният представител коментира и предложението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ Възродителният процес да се изучава в училище по-подробно.

„Възродителният процес е най-голямото престъпление на комунистическия режим, така че, когато режимът се изучава, няма как да се избегнат безспорни факти и последиците от тях. Няма как да не се изучава етническото прочистване на голяма част от българския народ. Мисля, че има разбиране от страна на министъра и тези неща ще влязат в учебните планове”, обясни Хамид Хамид.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани