Валери Симеонов: Има ръст в приходите на летните курорти

13:31, 22 юли 19 / Политика 25 285 Topnovini
1

Няма основания за притеснения по отношение на туристическия сезон до момента. Това каза след края на среща с отговорните институции във Варна лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде "Фокус".

Той обърна внимание, че от Националната агенция по приходите и представителите на общините, са заявили, че има ръст в приходите и посещаемостта. Същото е заявено категорично и от културните институции.

"Това е добра новина за Варна, ще ми се да можем да констатираме същото и за Бургаска област, дай Боже за цяла България", коментира Валери Симеонов. Той допълни, че сведенията за "преждевременната смърт" на българския туризъм за 2019 година са се оказали преувеличени. Лидерът на НФСБ посочи, че може да има спад в посещаемостта, но има в ръст в приходите.

Симеонов изтъкна, че борбата за пренасочване на туризма към една по-високо платежоспособна категория туристи дава вече своите резултати. "Що се отнася до действията относно контрола върху шума, вече дават резултат", каза още той и уточни, че още преди влизане в сила на нормативната база обстановката е станала по-поносима, особено през нощта.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.