ЦСКА получи виза за реконструкция на стадион "Българска армия"

14:18, 13 сеп 19 / Спорт 25 3035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“ на дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД, това обяви в Народното събрание спортният министър Красен Кралев.

ЦСКА подаде документи за издаване на виза за реконтрукция на стадиона

Издадената виза не допуска намалени разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улица. Тя, както и самият инвестиционен проект, трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата по реда на чл. 83 и чл. 84, тъй като стадион „Българска армия“ попада в обхвата на охранителна зона на резервата „Борисова градина“.

Визата влиза в сила с издаването й, тъй като заинтересовани лица са само лицата, по чиято инициатива се издава визата.

ЦСКА моли Фандъкова за помощ за работата по новия стадион

В Народното събрание Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев относно сроковете за сключване на дългосрочно сътрудничество с ръководството на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД, което да бъде начало на сериозна инвестиционна политика от страна на клуба.

''На следващия етап е необходимо да бъде изготвен подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион „Българска армия“. Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата“, обяви Кралев.

Спортният министър обясни, че междувременно ММС и ПФК “ЦСКА-София” са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

Борислав Велков отговори на арх. Борислав Игнатов относно това ЦСКА да получи стадион "Васил Левски"

„В последствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта“, завърши Кралев.

По отношение на стадион „Българска армия“ министърът припомни, че ММС има последователна политика и само в рамките на две седмици след представянето на писмо за инвестиционни намерения от страна на ПФК „ЦСКА-София“ ЕАД ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към проектиране. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама