Полицията задържа още трима мъже за педофилия

12:43, 13 сеп 19 / Крими 25 2046 Topnovini
1

Вчера служителите на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП задържаха 43-годишния английски гражданин в Сливен по обвинение в извършване на блудствени действия се деца.

Освен него полицаите са задържали още трима мъже с аналогични прояви на територията на София, съобщи МВР.

В понеделник е бил арестуван френски гражданин, служител в кол-център на международна фирма, а днес - други двама български граждани, живущи в жк. „Люлин“ и „Сухата река“.

По случая със задържания вчера англичанин е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, като е документирано, че мъжът е осъществявал неколкократно блудствени действия с малолетните жертви от гр. Сливен, на които заплащал, за да не разгласяват случващото се.

Повдигнаха обвинения на пастора педофил в Сливен

43-годишният мъж е задържан около 6.00 часа сутринта при специализирана полицейска операция в дома си в сливенския квартал „Надежда“. В момента на ареста той бил заварен в едно помещение в присъствието на шест малолетни и непълнолетни момчета. Децата са отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях е започната  работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи. В хода на извършените процесуално - следствени действия от жилището и личния му автомобил са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление.

Английският гражданин е отведен в РУ-Сливен и първоначално е задържан за 24 часа, с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа, очаква се днес съда да гледа искането за постоянното му задържане.

Докато е извършвал противоправните си деяния, той легитимирал престоя и контактите си с децата от квартала, в който живеел в Сливен, представяйки се за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани