HBO прави още един сериал предистория на "Игра на тронове"

10:32, 13 сеп 19 / Любопитно 25 4298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От НВО са поръчали още един сериал-предистория за герои от “Игра на тронове”. В него ще се разказва историята на дом Таргариен, от който е и една от главните героини в сериала Денерис.

Според “Entertainment weekly” историята ще проследи гражданската война между Ренира и Егон Таргариен за властта над Седемте кралства. Хрониките на “Танцът на драконите” ще бъде в центъра на новата история, чието действие се развива приблизително 200 години преди събитията в “Игра на тронове”.

Като отправен материал ще бъде използвана книгата “Огън и кръв” на Джордж Р. Р. Мартин, в която се разказва историята на Таргариените. Режисьорът Райън Кондал пише пилотният епизод, а самият Мартин е изпълнителен продуцент на поредицата.

След края на “Игра на тронове” НВО нае петима различни сценаристи, чиято задача беше да “изследват различните периоди в творбите на Джордж Р. Р. Мартин” и всеки да напише сценарии за нов сериал.

Това не е първият сериал-предистория на “Игра на тронове”, която компанията разработва. В момента се снима още един, който се развива 5000 години преди познатите ни събития. Работното заглавие на предисторията е „Кървава луна” (Bloodmoon на англ.). Тя ще проследи периода на т.н. „Дълга нощ”, а действието ще се развива хиляди години преди битката за железния трон. В сериала ще играе актрисата Наоми Уотс. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама