„Демократична България” кани отцепниците от ДБГ в листите си

08:27, 13 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 2949 Topnovini
1

Водените от Найден Зеленогорски членове на Движение „България на гражданите”, които напуснаха партията заради подкрепата ѝ за Мая Манолова ще имат възможност да влязат в листите на „Демократична България” за местния вот. Това обяви в студиото на „Тази сутрин” председателят на ДСБ и съпредседател на ДБ ген. Атанас Атанасов.

„Ние познаваме голяма част от структурите и хората от ДБГ и взехме решение да предложим на тези десни последователни хора в ДБГ, макар че процедурите при нас са почти на финала за определяне на кандидати за кметове и общински съветници, да предложим на определени места като София техни хора да влязат в нашите листи – включително да им предложим 2 места за районни кметове”, обясни той.

На какво се дължи тази отвореност на дясното обединение? „В този момент, в който сме пред избори, тези хора, от тази партия, които са очаквали да участват на изборите като десни кандидати, остават на улицата”, отговори ген. Атанасов.

По-рано самият Зеленогорски обяви, че ще прави нов десен проект, който да обединява дясното чрез регионални политики. Той декларира, че заедно със съмишлениците си ще подкрепят кандидата на „Демократична България” в София арх. Борислав Игнатов.

„Многофункционално активно мероприятие на властта и на управляващата олигархия непосредствено с цел манипулиране на общественото мнение преди два много важни избора – за местна власт и за главен прокурор” – така ген. Атанас Атанасов коментира  разследването за шпионаж в полза на чужда държава.

„Аз не знам какво има в папките на това дело. Избирателното изпускане в публичното пространство на определени материали от едно дело може да създаде грешно впечатление. Въпросният Малинов седнал да си пише докладна записка – може да си пише каквото иска, къде са реалните факти?”, запита ген. Атанасов.

„Абсолютна измислица е това – предизборно, защото ГЕРБ отдясно много силно губи подкрепа и се рони. С този ход се опитват да задържат евроатлатическите си привърженици да не изтичат. (…) Не се поддавайте на тези елементарни манипулации, внимателно следете процесите – големият проблем днес на България е тежката корупция, която се контролира от управляващата олигархия, която се опитва да задържи статуквото”, заяви ген. Атанас Атанасов.

 

 
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани