МВнР на Русия: Има риск да започне ядрена война

16:40, 12 сеп 19 / Свят 25 2781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Съществува риск от избухване на ядрена война в съвременната международна ситуация'', това заяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков по време на презентацията на доклада „Ново разбиране и пътища за укрепване на многостранната стратегическа стабилност“, съобщава "Фокус".

Москва и Пекин осъдиха тестването на ракета от Вашингтон

„Има риск от избухване на ядрена война. Тази негативна динамика се проявява особено забележимо през последната година“, посочи дипломатът.

По неговите думи действията на Запада стават все по-емоционални и от време на време много агресивни.

„Те избягват обсъждането на назрелите въпроси по същество, блокират работата на каналите за диалог, продължават да разрушават архитектурата на контрола над въоръженията и целенасочено провеждат откровено деструктивна линия за разрушаване на градените десетилетия ефективни договорни механизми в сферата на сигурността и стабилността“, поясни Рябков.

САЩ се оттеглят от ядреното споразумение с Русия

„Това е крайно опасно и безотговорно поведение. То може да има много негативни последици за стратегическата стабилност“, заключи заместник-министърът.

Той добави, че ядрените държави трябва да потвърдят недопустимостта на ядрената война.

„Отговорните ядрени държави трябва да препотвърдят недопустимостта на ядрената война. Това са класически формули. Те бяха изковани включително с участието от американска страна на президента Роналд Рейгън, който е кумир на много днешни дейци, задаващи тона във Вашингтон“, каза Рябков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама