Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

15:48, 12 сеп 19 25 4547 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Стотици граждани протестират пред Съдебната палата срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Протестиращите скандират: „Мафия“, „Мафията вън“, „Гешев е позор“, „Нас не ни е страх“, „Оставка“,  „Свобода“ и "Довиждане". 

Протестът се организира от гражданското сдружение "Боец". От сдружението обаче призоваха полицаите да изгонят група хора, които според тях били провокатори. Журналистите недоволстваха. че няма полицейски кордон между двете групи. 

Полицейското присъсвие на протеста е засилено. Някои от полицаите са със светлоотразителни жилетки с надпис: "Антиконфликт полиция". На протеста има и жандармерия. 

Движението на трамваите пред Съдебната палата е затруднено. 

В прокуратурата бе внесен сигнал за подготвян преврат срещу властта с протеста срещу Гешев. Синът на Венцислав Ангелов-Чикагото - Йордан Бонев твърди, че е имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Той показа чатове, в които бившият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и Чикагото се уговарят да се плаща на протестиращите срещу Гешев.

Акцент на деня: Превратаджии

Иванчева отрече да е участвала в такъв сценарий. Тя определи разпратените чатове като долна лъжа и опит да бъде набедена.

От МВР обявиха, че ще предприемат допълнителни мерки за сигурност заради сигнали за ескалация на напрежението.

Маринов: Притеснени сме от това, което чуваме за протестите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама