Маринов: Притеснени сме от това, което чуваме за протестите

12:20, 11 сеп 19 / Общество 25 2510 Topnovini
1

Всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истинност. Това каза вътрешният министър Младен Маринов във връзка с внесения тази сутрин сигнал от граждани за подготвян държавен преврат, цитиран от БГНЕС. 

Той каза, че имат множество сигнали, които се проверяват, МВР също така наблюдава и обстановката в страната. Вътрешният министър допълни, че протестите срещу и в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор са били заявени, както е по закон в Столична община. „От наша страна бяха взети мерки за недопускане на нарушения. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията и да прилагаме нашите правомощия, там където има нужда”, каза Маринов.

Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор за преврат

Вътрешният министър обяви, че в МВР все още не е постъпил сигнал за организиране на протест срещу Иван Гешев, който цели да прераснат в бунтове и да свали правителството. „Така че ако сигналът е внесен в прокуратурата и получим разпореждане от нея, ще направим съответните действия, но всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истинност”, заяви Маринов.

Внесоха сигнал в прокуратурата за таен чат за преврат (ОБНОВЕНА)

Маринов коментира и медийни публикации, според които на 12-ти септември ще е ескалацията в протестите и опитите за преврат с думите, че „има такива сигнали и ние сме притеснени от това, което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите”.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.