Маринов: Притеснени сме от това, което чуваме за протестите

12:20, 11 сеп 19 25 3360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истинност. Това каза вътрешният министър Младен Маринов във връзка с внесения тази сутрин сигнал от граждани за подготвян държавен преврат, цитиран от БГНЕС. 

Той каза, че имат множество сигнали, които се проверяват, МВР също така наблюдава и обстановката в страната. Вътрешният министър допълни, че протестите срещу и в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор са били заявени, както е по закон в Столична община. „От наша страна бяха взети мерки за недопускане на нарушения. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията и да прилагаме нашите правомощия, там където има нужда”, каза Маринов.

Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор за преврат

Вътрешният министър обяви, че в МВР все още не е постъпил сигнал за организиране на протест срещу Иван Гешев, който цели да прераснат в бунтове и да свали правителството. „Така че ако сигналът е внесен в прокуратурата и получим разпореждане от нея, ще направим съответните действия, но всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истинност”, заяви Маринов.

Внесоха сигнал в прокуратурата за таен чат за преврат (ОБНОВЕНА)

Маринов коментира и медийни публикации, според които на 12-ти септември ще е ескалацията в протестите и опитите за преврат с думите, че „има такива сигнали и ние сме притеснени от това, което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама