Прокуратурата публикува част от доказателствата срещу Николай Малинов

14:35, 12 сеп 19 25 4842 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата предостави част от доказателствата по разследването срещу председателя на движение „Русофили” Николай Малинов.

Данните са само част от иззетите материали и се разпространяват с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Публикувана е докладна записка относно „необходима геополитическа преориентация на България, или както ще го наричаме „Проект България“.

Николай Малинов: Акцията срещу мен е удар срещу управляващата коалиция

В записката Малинов посочва, че през последния четвърт век България е под влиянието на САЩ. Според него целта на САЩ е да променят историческото самосъзнание на българите, да насадят нихилизъм към славяни и православни и да развалят естествените исторически и културни връзки на България и Русия.

Според Малинов под западно влияние България се е присъединила към ЕС и НАТО и към всички зависимости, които произтичат от това.

Сега България представлява колония на САЩ“, посочва той. Според него в същото време неоосманска Турция завоюва позиции, а Западът гледа с презрение на България. Това презрение и ненавист идват от факта, че българите като самосъзнание остават славяни, православни и русофили.

Леонид Решетников: Сбогом, България!

Малинов заявява още, че в България има политически парадокс – 80% от хората се определят като русофили, а пък в продължение на четвърт век държавата се намира в подчинение на Вашингтон и Брюксел.

Председателят на „Русофили“ пише още, че основната мисия на "Проект България" е в страната да се утвърдят традиционните ценности и културни общности, основани на славянобългарски характер и следвайки изконните цивилизационни връзки в Русия.

Малинов посочва като основна цел геополитическата преориентация на България, основана на православието и славянската култура и традиции, които я обединяват с Русия. За да се случи това, той предлага използването на сайтове и телевизионни канали, както и създаването на русофилска партия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама