Леонид Решетников: Сбогом, България!

13:53, 11 сеп 19 / Общество 25 7128 Topnovini
1

Бившият генерал от КГБ Леонид Решетников отправи послание към България и своите български приятели в профила си във Facebook, след като получи 10-годишна забрана да влиза в страната.

Коментарът му започва с думите „Сбогом, България!“

10 години отсъствие - това е много, вероятно няма да доживея. Не съжалявам за нищо. Десетилетията, свързани с България, бяха щастливи. Прекрасен по своята същност народ, невероятна история, великолепна природа, свещен български език. Който не знае това, е изгубил много“, пише още той.

Решетников размаха пръст: Американците почнаха кампания "руските шпиони в България"

В моя дом често звучеше българската реч, български песни, на масата е имало баница и гювеч. Българофили станаха всички от моето семейство - и дъщерите ми, и зетовете ми, и внуците - всичките 11 души, не, 10. Малкият Миша още не е българофил. Може и да стане, въпреки че сега започвам да се съмнявам“, посочва Решетников.

„На 10 обичащи България хора е забранено да влизат в страната - защото никой от тях няма да тръгне без мен. Това могат да го направят само врагове на България. Хората с български имена, които правят официални изявления по повод русофилите и мен самия, са просто марионетки на сегашните господари на българската държава“, пише той.

Решетников благодари на българските си приятели за подкрепата. „Помагайте на Николай Малинов. Той е истински български патриот и ние всички много го обичаме. Пожелавам ви всичко най-добро и сили за възраждане на онази България, която изгубихте“, каза още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани