Проф. Станилов: Скандалът с руския шпионаж е съшит с бели конци

08:25, 12 сеп 19 / Политика 25 3527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Главният прокурор каза в парламента, че има достатъчно доказателство за руска намеса, но това било следствена тайна. Доколкото аз разбрах от сложното му изложение, основното е, че Николай Малинов е получавал от Константин Малофеев някакви пари за някакво руско внимание, което на мен ми се струва несъстоятелно. Аз мисля, че това нещо е съшито с бели конци и представлява част от предизборната кампания. Някой иска да клати властта в България и да има постоянно избори и напрежение", каза  проф. Станислав Станилов, член на ПП "Атака", пред БНТ.

Решетников: Шпионският скандал е част от по-голяма кампания

"Бойко Борисов води една балансирана политика, която в България е водил само Борис III", категоричен е проф. Станилов. Според него, геостратегическото положение на страната предполага две лица - на Изток и на Запад, и затова трябва да се постига балансирана външна политика.

"Руската държава не може да бъде обвинявана в нищо, защото Константин Малофеев е олигарх, той иска да има влияние", категоричен е проф. Станилов.

Леонид Решетников: Сбогом, България!

Той призна, че е близък приятел и познава от дълги години руския генерал Леононид Решетников, който получи 10-годишна забрана да посещава България.

"Ако Леонид Решетников е руски разузнавач, той толкова ли явно ще посещава България, ще общува с приятелите си? Според мен той е най-големия българофил в Русия", каза още проф. Станилов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама