Решетников размаха пръст: Американците почнаха кампания "руските шпиони в България"

14:35, 10 сеп 19 / Свят 25 2277 Topnovini
1

Бившият генерал от КГБ и президент на службата в България преди 1989 г. светкавично още снощи е взел отношение по разследването за шпионаж в полза на друга държава, по което вчера бяха разпитвани активисти на движението "Русофили" и други лица в София.

Москва ще защитава заподозрените в шпионаж русофили в България

След разпитите социологът Живко Георгиев и бившият депутат от БСП и главен редактор на "Дума" Юрий Борисов разказаха, че са били питани за отношенията им с Решетников. КГБ резервистът, който сега се води заместник-председател на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел" написа във Facebook, че виновни са американците. 

Руското посолство в София проверява информацията за задържането на българин за шпионаж

Скъпи приятели! 

Американците започнаха кампанията "руските шпиони в България", пише той. А аз се чудех защо ли за мен се лепна журналист от "Ню Йорк таймс" да иска интервю, мислех си защо ли са си спомнили за пенсионера. Нямат какво да кажат и започнаха да раздуват за имперски планове, глупости за възстановяването на монархията и Путин - царя. С няколко думи опитват се да вържат нашето дружество за руско историческо просвещение "Двуглав орел", което работи само в Русия, към някакви фантастични планове. Но това им е достатъчно, за да громят истинските български патриоти. Уверен съм, че тези акции на сегашната власт на България на пълно я дискредитират в очите на българския народ. Да нападат хора за това, че почитат традицията и историята, жертвите принесени от Русия при създаването на българската държава, могат само врагове на България, завършва патетичния си пост Решетников. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани