Аврамова: Тарифите на толсистемата ще бъдат обявени преди местните избори

11:56, 11 сеп 19 / Политика 25 2913 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Предстои последна среща на консултативния съвет, който е сформиран в Министерството, на който окончателно да бъде обявена тарифата и обхватът на толсистемата. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

„Така, че да може да се продължи с последващите действия – нотифициране в ЕК, доклад на Световната банка и да се изпълни срокът, който беше поставен с решение на Министерски съвет“, добави тя.  

Борисов: Парите от толсистемата ще идат за ремонт на стари пътища

Попитана от журналисти дали ще изкачат местните избори преди да се обявят тарифите, тя отговори: „Ако изчакаме да минат местните избори, няма да успеем да направим нотификацията в ЕК. Избори ще има всяка година или през година. За нас изборите не са важни, защото Министерството и АПИ работят, за да изпълнят своите ангажименти. Реформата в пътния сектор е нелека задача и тя няма цвят. Тя е за всички български граждани, които пътуват по републиканската пътна мрежа и искат да имат добри пътища. Въпросът не е политически, той по-скоро е експертен и реформата трябва да бъде доведена до нейния успешен край.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама