Нинова: Внасяме промените в Закона за съсловните организации на медицинските сестри

11:06, 11 сеп 19 / Политика 25 3450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Припознаваме и внасяме промените в Закона за съсловните организации на медицинските сестри на Мая Манолова.'' Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция "Фокус".

"Както знаете днес протестират медицинските сестри справедливо за възнагражденията си. Бившият омбудсман Мая Манолова заедно с тях изработиха промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките, асоциираните медецински специалисти, зъботехниците и помощник-фармацевтите. По процедура на Народното събрание този закон не може да бъде факт, ако някой от депутатите и групите не го припознае. Ето защо ние днес в групата го разгледахме, приемаме го и го внасяме като парламентарна група "БСП за България", каза Нинова.

''Смятаме, че с този закон се слага равнопоставеност между различните съсловни организации, дава се възможност чрез свои представители те да участват в изготвянето на нормативни документи в професионалната им квалификация, да отстояват правата на тези, които работят в неправителствени, съсловни организации. Заедно с това ще подготвим и в бюджетната процедура ще внесем аргументирано и обосновано откъде да дойдат средства за увеличение на заплатите им", заяви Нинова.

На въпрос дали Венци Стефанов е уреждал нейни срещи с Леонид Решетников, Нинова отговори: "По шпионския скандал вчера изразихме позиция. Сега ще изслушаме, в 11.00 ч. идват министърът и шефът на ДАНС. Ако изнесат нови факти, ще ги коментираме. Що се отнася до това какво е казано сутринта в ефир, нямам никаква представа кой на кого какви телефони е раздавал. Многократно съм коментирала случая с Решетников и няма какво ново да ви кажа", допълни още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама