Нинова: Внасяме промените в Закона за съсловните организации на медицинските сестри

11:06, 11 сеп 19 / Политика 25 2471 Topnovini
1

''Припознаваме и внасяме промените в Закона за съсловните организации на медицинските сестри на Мая Манолова.'' Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция "Фокус".

"Както знаете днес протестират медицинските сестри справедливо за възнагражденията си. Бившият омбудсман Мая Манолова заедно с тях изработиха промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките, асоциираните медецински специалисти, зъботехниците и помощник-фармацевтите. По процедура на Народното събрание този закон не може да бъде факт, ако някой от депутатите и групите не го припознае. Ето защо ние днес в групата го разгледахме, приемаме го и го внасяме като парламентарна група "БСП за България", каза Нинова.

''Смятаме, че с този закон се слага равнопоставеност между различните съсловни организации, дава се възможност чрез свои представители те да участват в изготвянето на нормативни документи в професионалната им квалификация, да отстояват правата на тези, които работят в неправителствени, съсловни организации. Заедно с това ще подготвим и в бюджетната процедура ще внесем аргументирано и обосновано откъде да дойдат средства за увеличение на заплатите им", заяви Нинова.

На въпрос дали Венци Стефанов е уреждал нейни срещи с Леонид Решетников, Нинова отговори: "По шпионския скандал вчера изразихме позиция. Сега ще изслушаме, в 11.00 ч. идват министърът и шефът на ДАНС. Ако изнесат нови факти, ще ги коментираме. Що се отнася до това какво е казано сутринта в ефир, нямам никаква представа кой на кого какви телефони е раздавал. Многократно съм коментирала случая с Решетников и няма какво ново да ви кажа", допълни още тя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани