Борисов: Коментарите на опозицията за новия ни ресор са откровена злоба

10:31, 11 сеп 19 / Политика 25 3093 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Благодаря на всички, които по време на европредседателство работиха активно и това беше оценено в Брюксел. За съжаление, липсата на опит у нашите политически опоненти ги накара да направят коментари, които ако имаха малко опит, нямаше да ги направят. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Отдавам изказванията на липсата на опит и откровената злоба – то физиономиите им излъчват злоба. В изказването си насичат думите и нервността им избива“, посочи Борисов.

Министър-председателят коментира новия ресор на еврокомисаря Мария Габриел.

Мария Габриел е новият еврокомисар по иновациите и младежта

Темата образование, иновации, обучение и квалификации е първа точка в програмата на правителството. Както и в програмата на опозицията и президента. Това, което няколко години правителството прави, беше забелязано. Урсула, когато беше в София точно с това ни похвали“, посочи Борисов.

„Още когато се сглобяваха ресорите – виждате, че се говори колко са мъже, жени, социалисти, либерали – трябваше да се договорят много постове и всеки един от тях имаше своята тежест, включително и председател на ЕЦБ. В такива ситуации опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено“, заяви той.

Борисов подчерта, че България е била оценена като държава, която в традициите си има добро образование, култура, спорт и най-иновативни мозъци от типа на Джон Атанасов. „Именно заради това на България беше даден ресор, който е първа точка в Европа – да даде бъдеще на младите хора в Европа, да стане конкурентноспособна на Китай и Япония, защото там се дава много за иновации“, каза още той.

Борисов обясни, че когато са били договаряни постовете в ЕК, се е договарял и постът в МВФ. „Конкурентите ни бяха Германия, Холандия и Великобритания. Но ние надделяхме в Европа. САЩ застанаха до нас, Русия застана зад нас, Китай застана зад нас, Африка, Арабските страни - също… Знаете ли как се променят правила на избор на шеф на МВФ, ако няма тази огромна подкрепа за българския кандидат“, попита той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама